Különlegesség

A Biblia minden idők legnépszerűbb könyve, mindig foglalkoztatta a művészek képzeletvilágát.

E kötetnek az a lényege, hogy a bibliai szöveget közel hozza az ábrázolásaihoz, a Szentírás legfontosabb személyiségeit és eseményeit ...

20%-os
kedvezménnyel

Bill-Sydney szakácsa
 
 
Dr. Oetker szakácskönyvek Tradíció Egyéb szakácskönyvek A világ múzeumai Megrendelés Elérhetőségeink  

Likőrök

A likőrök és az alkoholos gyümölcsök mindig közkedveltek voltak, otthon azonban ritkán készítettük el.

Egyáltalán nem nehéz saját kezűleg elkészíteni olyan klasszikus likőrt, mint a Tojáslikőr, vagy olyan ma divatos likőrt, mint a Latte Macchiato-likőr.

Kényeztessük kicsit magunkat saját készítésű Csokoládé, Zöldcitrom-likőrrel, Ginben eltett gyümölcsökkel, Alkoholban eltett naranccsal, vagy ajándékozzuk meg barátainkat és ismerőseinket Sangria vagy Máklikőrrel.

Ha mutatós üvegekbe töltjük az alkoholos italokat, és ötletesen díszítjük az üvegeket, máris személyes és mindig igazán különleges ajándékká válnak.

Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak és azokat úgy írták le, hogy mi magunk is könnyen elkészíthessük.

63 oldal
Formátum: 20 x 20 cm.
Kötés: Kemény kötés
30 színes fotó
ISBN 963-9485-23-3
Bolti ár: 1.500 Ft.
Kedvezményes ár: 750 Ft. (50% kedvezmény)

Recept ízelítő a könyvből
Latte-Macchiato-likőr (kb. 1,4 l)

Hozzávalók:
6 tojássárgája
250 g szitált porcukor
2 tasak  vanillincukor
2 doboz surített tej (dobozonként 340 ml; 10% zsírtartalommal)
150 ml  tiszta alkohol
150 ml  whisky (alkoholtartalom: 40%)
180 ml  hideg erős espresso kávé

Elkészítési idő: 30 perc        

Eltartható: hűtőben kb. 14 napig

1
 A tojássárgáját a porcukorral és a vanillincukorral habverővel 3 perc alatt felverjük, apránként hozzáadjuk a surített tejet.

2
 Az alkoholt és a whiskyt lassú keverés mellett hozzáöntjük, végül az espresso kávét belekeverjük.

3
 A kész likőrt 2 tisztára mosott, száraz palackba töltjük, jól lezárjuk. Akár azonnal is kínálhatjuk, vagy hűtőszekrényben tároljuk.

Ötlet: A likőrhöz csak egészen friss tojásokat használjunk. Felszolgálás előtt egyszer jól rázzuk össze.

A megmaradt tojásfehérjéből habcsókot süthetünk. Előmelegítjük a sütőnket felső/alsó állásban 120 °C-ra. A tojásfehérjékből olyan kemény habot verünk, hogy a késvágás látható legyen rajta, majd apránként 300 g cukrot verünk bele. A felvert tojásfehérjéből 2 teáskanállal kisebb halmokat rakunk sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A sütőben a középső rácsra téve kb. 70 percig sütjük.

Dr. Oetker könyvek
Sütés
Főzés
Egyéb